Skövdes klasshandboll 2024

OBS! Sista dag för anmälan är 22/10 2023

Äntligen! Lördagen 20 januari, då smäller det! 

Dagen kommer att fördelas så de olika åldersgrupperna kommer ha några timmars matchpass i Arenan. Vi återkommer om hur spelschemat kommer se ut. 

Tröjor och bollar delas ut vid senare tillfälle. Datum och tid kommer senare. Där ledare ska hämta upp dessa till sina lag. Information skickas direkt till anmälda ledare via Cupprogrammet, så logga in där för mer information.  Har ni frågor så är ni välkomna att kontakta oss via din inloggning på https://klasshandbollen.cups.nu/ eller på mejl klasshandboll@hkcountry.se.  

OBS! Sista anmälningsdag är 22 oktober 2023, då det är lång leveranstid på våra tröjor. 

Spelform: 
Samtliga klasser spelas utan slutspel. Minst två tjejer/killar ska finnas på planen samtidigt. Dispens kan lämnas om klassen saknar tillräckligt antal tjejer eller killar. Matchtid: 1 x 15 minuter 

Priser: Alla deltagare erhåller pris

Anmälan: 
Lagansvarig anmäler laget via länken här på hemsidan, senast 22 oktober 2023. OBS! Deltagare anmäler inte på denna länk, utan till sin lagansvarig i klassen.
Lagansvarig beställer storlekar i samband med lagets anmälan, senast 22 oktober 2023 p.g.a. lång leveranstid. De storlekar som finns är:
120, 140, 160, XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL.
Tröjorna är mindre i storleken än normalt, så anmäl en storlek större än vanligt. Vill du som ledare också ha en tröja kan du beställa och betala tillsammans med laget. Lägg till dig själv i antalet spelare och beställ rätt storlek via lagsidans beställningsfunktion ”Produkter”.
Vi hör av oss via lagsidan till lagansvariga om utlämning, vilket kommer att ske någon gång veckan innan Klasshandbollen 2024.

Klasser:
Årskurs 1 - födda 2016 (4 utespelare + målvakt)
Årskurs 2 - födda 2015 (4 utespelare + målvakt) 
Årskurs 3 - födda 2014  (4 utespelare + målvakt)
Årskurs 4 - födda 2013 (6 utespelare + målvakt)
Årskurs 5 - födda 2012 (6 utespelare + målvakt)
Årskurs 6 - födda 2011 (6 utespelare + målvakt)

Deltagaravgift: 
250 kr/deltagande elev. Betalas in lagvis via Swish på 123 661 3277 i samband med anmälan.Tänk på att skriva lagnamn, årskurs och skola vid inbetalningen.
Exempel: Kebabrullen, Åk 2 (f 2015), Norrmalm. 

Vi kommer spela med Goalcha-boll. Med traditionella bollar är det för svårt för åk 1 och för stor skillnad i åk 6 mellan de som spelar handboll till vardags och de som inte gör det. Goalcha-boll innebär att alla kan greppa bollen och de som är mest drivna får passa sina kamrater för att ta sig framåt - bollen studsar nämligen inte.
HK Country skänker en Goalcha-boll till samtliga kommunens klasser i årskurs 1 – 6 . Med utgångspunkt i konceptet ”Hand the ball” läggs fokus på ökad rörelse och lek för ungdomar. ”Hand the ball” är ett exempel på Riksidrottsförbundets ”Rörelsesatsning i skolan”, numera även en del av Svenska Handbollsförbundets ordinarie verksamhet. 

”Hand the ball” är verkligen positivt! Se filmer och läs mer här

Våra populära regnbågsfärgade tröjor belyser ”Allas lika värde”. Alla anmälda spelare får en riktig matchtröja, med året (24) som nummer. 

Samarbetspartners: 
Tack vare våra samarbetspartners, som subventionerar tröjor och bollar, kan vi genomföra Klasshandbollen. Stort TACK! 

Genom att anmälan till Klasshandbollen skickas in godkänner ni att vi får publicera bilder på alla anmälda deltagare på bl.a. vår hemsida, i tidningen och i reklam för Klasshandbollen. Fotograf kommer under dagen att cirkulera i lokalerna, för att dokumentera och samla in bildmaterial. 

Med vänliga hälsningar Klasshandbollens planeringsgrupp HK Country

Skövdes klasshandboll - Allas lika värde

Klasshandbollen 2020 dressade upp 750 barn och 150 vuxna i regnbågsfärger. 

Klasshandboll

Boka sponsorplats på matchtröjorna

Tröjorna är otroligt uppskattade av ungdomarna. Riktiga matchtröjor med sublimerade tryck och årtalet som siffra (24).

Varje år lyfter vi upp ett mål på vänster ärm. I år är det mål 16 – Slut fred 


Matchtröjor

Barnkonventionen och idrottenBarnkonventionen och idrotten