Kort om Regler


Goalcha-bollen är nästan som vanlig handboll, men bollen studsar inte. Därför blir det lite andra regler än med en vanlig handboll.

Steg Du får ta max tre steg med bollen .

Övertramp Innanför den heldragna målgårdslinjen får bara målvakten vara. Om du trampar på eller innanför linjen blir det övertramp.

Fot Om bollen träffar foten på en utespelare blåser domaren av för fot. Det är bara målvakten som får använda ben och fötter för att stoppa bollar.

Inkast Om du kastar bollen över sidlinjen blir det motståndarens inkast. Vid inkast står man still med en fot på linjen när man kastar.

Avkast När du gjort mål blir det motståndarens avkast. Avkast görs på mittpunkten av planen. Alla i laget måste då vara på egen planhalva.

Frikast Vid regelbrott blir det oftast frikast. Exempelvis om man knuffar motståndaren, bollen träffar foten eller om man drar i motståndaren.

Straff Straff blir det om man är ojust mot motståndaren när den har chansen att göra mål.

Utvisning Om man drar motståndaren i armen, säger dumma saker, knuffar omkull någon till exempel. Dessutom får man utvisning om man är för många spelare på planen. Vid utvisning blir man en spelare mindre på planen i 1 minut.

Tänk på att vara mot andra som du vill att andra ska vara mot dig. Ha kul!